Over HTC

HTC Den Helder, officiƫle naam Helderse Lawntennisclub H.T.C., is een tennisvereniging gelegen in Den Helder.

Als lid heb je op het tennispark de mogelijkheid om lekker (vrij) te tennissen, maar wordt er ook veel gedaan en georganiseerd. Voor de jeugd zijn er zoal trainingen, toernooien, competitie, jeugdkampen en andere festiviteiten. Voor de senioren kennen we 5 keer per jaar de clubavond, is er de mogelijkheid om op het park tennislessen te volgen, competitie te spelen en aan toernooien deel te nemen. Kortom: iedereen is bij HTC goed op zijn plek, zowel jeugd als senioren, ongeacht of je een meer recreatieve- dan wel prestatieve tennisser bent!

Op het park wordt gespeeld op 12 gravelbanen, waarvan er 8 zijn verlicht. Deze 12 banen zorgen ervoor dat je bijna altijd zonder wachttijd kunt tennissen. De banen liggen mooi gelegen tussen veel groen. Alhoewel het (bijna) altijd waait in Den Helder, zorgt dit groen voor veel beschutting zodat er tijdens het tennissen over het algemeen weinig is te merken van deze wind. Naast deze gravelbanen heeft ons park ook nog een mooie minitennisbaan (achter baan 3) waar de jeugd zich lekker kan uitleven. Het buitenseizoen heeft geen vaste data; zo lang als het weer het toelaat om de buitenbanen te gebruiken kan er buiten worden getennist. Dit wordt uiteraard bepaald door de vrijwilligers van het baanonderhoud.

Mocht er onverhoopt niet buiten kunnen worden gespeeld, of vind je het gewoon te koud, dan is er de mogelijkheid om (tegen betaling) gebruik te maken van een van de 4 binnenbanen in de tennishal die ook op ons park is te vinden.

In het clubhuis bevinden zich naast de kleedkamers, douches en toiletten ook de gezellige kantine. Deze wordt met veel enthousiasme gerund door Henny en Marja, die ervoor zorgen dat ook inwendige mens niets te kort komt.

We zien je graag op ons mooie en gezellige park!

Martijn Tesselaar
Voorzitter HTC